Wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai

geplaatst in: Dubai Nieuws | 0

Dubai zal in 2020 gastheer zijn van de Expo. Dit is de wereldtentoonstelling die een lange geschiedenis kent. Al in 1844 werd deze tentoonstelling voor het eerst georganiseerd. De gastheer is bij iedere editie een andere. In het jaar 2020 zal Dubai aan de beurt zijn. Er zal aandacht zijn voor allerlei verschillende aspecten. Met de slogan Connecting minds, creating the futue, wordt direct ook aangegeven wat Dubai met de wereldtentoonstelling wil bereiken in 2020. Er zal dan ook voldoende te zien en te doen zijn wanneer de opening daadwerkelijk een feit is. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken.

Mogelijkheden

Rondom de slogan van Expo 2020 in Dubai zijn verschillende thema’s gehangen. Eén van die thema’s is Opportunity. Binnen dit thema wordt sterk gekeken naar hoe de toekomst van de wereld eruitziet. Wat zijn bijzondere ontwikkelingen die een grote impact op de wereld gaan hebben? Dat is één van de belangrijkste vragen die rondom dit thema speelt. Hoe ziet onderwijs eruit, wat voor mogelijkheden op de arbeidsmarkt bieden data, bestaat geld nog wel en hoe ziet dat eruit? Al dit soort vragen worden op verschillende manieren beantwoord tijdens Expo 2020. Daardoor is het dus ook voor veel verschillende soorten doelgroepen aantrekkelijk om een bezoek te brengen.

Vervoer en verplaatsing

Een tweede thema is Mobility. Ook de wereld van vervoer en verplaatsing is natuurlijk al enige tijd volop in beweging. Dit zal ook weer duidelijk worden tijdens de Expo 2020 in Dubai. Zo zal er veel aandacht zijn voor openbaar vervoer. Niet alleen met betrekking tot de manieren die we al kennen, zoals bussen en treinen, maar vooral ook op manieren die nieuw geïntroduceerd worden. Daarbij is ook veel aandacht voor hoe de wereld zal veranderen hierdoor. Voorbeelden hiervan zijn aandacht voor infrastructuur en voor werkgelegenheid die hierbij komt kijken. Ook reizen en vrijheid van bewegen van de mens staan centraal.

Duurzaamheid

Het derde thema van Expo 2020 in Dubai is duurzaamheid, of Sustainability. Dubai is, net als de andere Emiraten, al lange tijd een voorloper als het gaat om het ontwikkelen en toepassen van duurzame technieken. De wereldtentoonstelling is dan dus ook een zeer goede mogelijkheid om hier veel aandacht aan te besteden. Er is hier dan ook veel te leren voor de wereld met het oog op bijvoorbeeld de klimaatdoelen die zijn gesteld in Parijs in 2015. Dit maakt de Expo dus ook nog eens een heel belangrijk punt in de wereldgeschiedenis. Er is bijvoorbeeld aandacht voor de lessen die ecosystemen de mens kunnen leren. Ook het bouwen van duurzame steden staat voorop.

Andere activiteiten

De komst van een Expo naar een plaats of land is altijd aanleiding voor allerlei activiteiten. Wie dus altijd al eens Dubai wilde bezoeken, of al eens geweest is en graag nog eens terug wil, doet er goed aan om het jaar 2020 hiervoor te reserveren. De Expo zal het land het gehele jaar voorzien van allerlei leuke evenementen en andere randzaken die zeer de moeite waard zullen blijken. Al sinds het jaar 2017 worden er voortdurend kleine evenementen georganiseerd met betrekking tot wat er in 2020 komen gaat. Dit zal alleen maar toenemen in de komende periode.

Laat een reactie achter

*